Sastāvdaļas
Augļu iesmiņi
-
Melone0.5 gab.
-
Bumbieri2 gab.
-
Medus1 ēdamk.
-
Citrona sula1 tējk.
-
Piparmētras lapas1 sauja (-s)
-
Zefīri "Marshmallows"10-12 gab.
Ogu mērce
-
Zemenes100 g
-
Piparmētru lapiņas6 gab.
-
Veseli melnie pipari3 gab.
-
Kļavu sīrups1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sablendē ogu mērci, savienojot visas sastāvdaļas, un lej mērču traukā.
Sagriez bumbierus un meloni pēc iespējas vienādākos gabalos. Iemarinē medū ar citrona sulu un smalki sagrieztu piparmētru.
Spraud uz iesmiem.
Cep no visām pusēm, līdz augļi viegli karamelizējušies.
Uzspraud uz iesma gala zefīrus (marshmallow) un uz oglēm nedaudz karamelizē.
Pasniedz ar ogu mērci.