Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Dažādu krāsu paprika3 gab.
-
Kukurūza vārīta400 g
-
Salāti Pak Choi300 g
-
Salāti Shanghai300 g
-
Japāņu baklažāns300 g
-
Šampinjoni250 g
-
Olīveļļacepšanai
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Marināde
-
Olīveļļa3 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Sezama sēklu eļļa1 ēdamk.
-
Citrons1 gab.
-
Gaišā sojas mērce2 ēdamk.
Rukolas pesto
-
Rukola65 g
-
Ciedru rieksti20 g
-
Siers Grana Padano30 g
-
Kiploks1 daiva (-s)
-
Olīveļļa Extra Virgin60 ml
-
Citrona sula15 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo pesto, sablenderējot visas sastāvdaļas.
Šī būs izcila mērce pie grilētiem dārzeņiem, lapu salātiem, pastām, siera un gaļas ēdieniem, kā arī jūras veltēm.
Dārzeņus gatavo uz sakarsēta grila restēm vai uz grila pannas.
Paprikas sagriez kubiņos, pievieno nedaudz eļļas, sāli, piparus.
Uzdur uz iesmiem un apgrozot cep 6–10 minūtes līdz gatavībai.
Kukurūzas vālītes jau ir vārītas, tāpēc uzlej tām nedaudz eļļas un apcep tikai tik daudz, lai tās sasilst.
Pasniedz, pārkaisot ar sāli un, protams, pievienojot pesto.
Pak čoi un Shanghai salātus pārgriez uz pusēm un ierīvē ar eļļu un sāli.
Cep uz grila restēm ne ilgāk kā 1 minūti.
Pārsvarā cep tikai no vienas puses.
Pasniedz ar pesto vai kā piedevu, piemēram, šašlikam.
Baklažānu sagriez mazākos gabalos.
Lielākos šampinjonus pārgriez uz pusēm.
Marinādei sajauc kopā 3 ēd.k. olīveļļas, 1 ēd.k. sezama eļļas, 2 ēd.k. sojas mērces, sulu no 1 citrona, pievieno sāli un piparus pēc garšas, pēc tam apslaki ar marinādi baklažānus un sēnes.
Uzdur baklažānu gabaliņus un sēnes uz iesmiem un apgrozot cep uz grila 5–8 minūtes.