Sastāvdaļas
-
Saldais kartupelis1 gabali
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Rozmarīnsnedaudz
-
Olīveļļa2 ēdamk.
-
Siers Gorgonzola2 ēdamk.
-
Valrieksti1 sauja (-s)
-
Rukola2 sauja (-s)
-
Dīgstidekoram
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Saldo kartupeli nomizo, sagriez plānās šķēlēs, apslaki ar eļļu, pārkaisi sāli, piparus, sasmalcinātu rozmarīnu un liec uz pusstundu ledusskapī.
Grilē uz sakarsēta grila no abām pusēm, kamēr tas gatavs.
Kārto uz šķīvja, vispirms liekot rukolu, tad grilēto saldo kartupeli.
Kamēr tas karsts, uzliec sieru, lai tas nedaudz pakūst, pārkaisi valriekstus un dīgstus.
Pasniedz karstu.