Sastāvdaļas
-
Avokado1 gab.
-
Mazās garneles200 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Čili pipars0.2 gab.
-
Olīveļļa1 tējk.
-
Balzamiko etiķis gaišais0.5 tējk.
-
Tomāti ķiršu3 gabali
-
Dīgstipārkaisīšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Avokado notīri, izņem kauliņu, sagriez skaistās, plānās šķēlītēs, pārkaisi sāli un čili piparus.
Sakarsē grilu.
Liec grilēt avokado šķēles no abām pusēm.
Pie viena uzgrilē arī kādu ķirštomātiņu.
Mazās garnelītes atlaidini, pārslaki ar eļļu, gaišo balzāmetiķi, nedaudz sāls un sasmalcinātu čili piparu, samaisi, spraud pa vienai uz iesmiņa un grilē aptuveni vienu minūti no abām pusēm.
Uz šķīvja kārto spinātu lapas, tad avokado, ķirštomātiņus, virsū kārto garneļu iesmiņu.
Pārkaisi ar zaļumiem un pasniedz karstu.