Grilēts lasis ar balto sparģeļu salātiem un sīgu ikru mērci

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Grilēts lasis ar balto sparģeļu salātiem un sīgu ikru mērci

Sastāvdaļas

Sparģeļi

  • Baltie sparģeļi
     8 gab.

Salāti

  • Gurķis
     1 gab.
  • Kolrābji
     300 g
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Citrons
     1 gab.
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Ikru mērce

  • Krējums Crème Fraiche
     200 ml
  • Sīgu ikri
     80 g
  • Citrona miziņa
     1 gabali

Lasis

  • Laša fileja
     600 g
  • Ūdenskreses
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Vārīti jaunie kartupeļi
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Recepte brīnišķīgiem vasaras vakariem – grilēta laša fileja ar grilētiem sparģeļiem, auksto ikru mērci un svaigu gurķu salātiem ar kolrābi, dillēm un citronu. Pasniedz ar jaunajiem kartupeļiem un bauda.
Sparģeļus rūpīgi nomizo un nogriež apakšdaļu.
Salāti: Gurķi un kolrābi nomizo un plāni sagriež ar mandolīnas rīvi, siera rīvi vai kartupeļu mizotāju.
Sakapā dilles. Norīvē citrona miziņu un izspiež sulu (miziņu izmantosim ikru mērcē). Sajauc kopā citronu sulu, olīveļļu un dilles. Iemaisa kolrābi un gurķi. Pievieno sāli un piparus.
Ikru mērce: Sajauc crème fraiche, ikrus un citrona miziņu. Pievieno sāli un piparus.
Grilē lasi un sparģeļus uz tiešas uguns.
Pasniedz lasi ar sparģeļiem, salātiem, ikru mērci un kartupeļiem. Dekorē ar ūdenskresēm.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes