Grilēts lasis un sparģeļi ar Salsa verde mērci
-
Gatavošana 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Salsa verde
-
Ķiploki1 daiva (-s)
-
Maurlokipēc garšas
-
Pētersīļipēc garšas
-
Salātgalva1 gab.
-
Kaperi1 ēdamk.
-
Olīveļļa100 ml
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Etiķis (vēlams baltvīna etiķis)2 tējk.
Dārzeņi
-
Zaļie sparģeļi12 gab.
-
Citrons1 gab.
-
Eļļa1 ēdamk.
-
Tomāti Romantica200 g
Lasis
-
Laša fileja600 g
Pasniegšanai
-
Vārīti jaunie kartupeļipēc garšas
-
Grilēta skābmaizepēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kas var būs labāks par grilētu lasi izsmalcinātā un vasarīgā jauno kartupeļu un grilētu dārzeņu kompānijā? Saldie tomāti Romantica, citrons un sparģeļi pēc atpūtas uz oglēm izskatās lieliski. Visbeidzot, taču ne mazāk svarīgi – pagatavojiet jauku zaļo salsa verde mērci no svaigiem garšaugiem un pasniedziet to, piemēram, ar grilētu skābmaizi.
Salsa verde: Nomizo un sagriez ķiploku.
Dārzeņi: Nogriez apmēram 2 cm sparģeļu apakšējās daļas. Nomizo tos, ja tie ir biezi. Citronu sagriez 4 daiviņās. Apzied sparģeļus ar eļļu. Sparģeļus, tomātus un citrona daiviņas grilē 2–3 minūtes. Sparģeļus un tomātus apkaisi ar sāli un pipariem.
Lasi grilē (vēlams režģī) apmēram 3 minūtes no katras puses vai līdz iekšējā temperatūra ir aptuveni 50°C. Pievieno sāli un piparus.