Grilēts puķkāposts ar mandeļu mērci

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Grilēts puķkāposts ar mandeļu mērci
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Ziedkāposti
     2 gab.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     300 ml
  • Sezama sēklas
     2 tējk.
  • Baziliks
      maza sauja
  • Pētersīļu lapiņas
      maza sauja
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Mandeļu sviests
     2 tējk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Citrona sula
     30 ml
  • Citrona miza
     0.5 gab.
  • Auksts ūdens
     20 ml
  • Medus
     1 tējk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     3 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uzvāri ūdeni, liec verdošā ūdeni puķkāpostus un vāri apmēram 15–20 minūtes. 

Nokās. 

Kamēr vārās kāposts, sakarsē grilu un samaisi bļodā visas mērces sastāvdaļas (ķiploka daivas izspied caur ķiplokspiedi). 

Apzied puķkāpostu ar eļļu un grilē, kamēr skaisti zeltains. 

Liec traukā, pārlej ar mērci, pārber ar zaļumiem un pasniedz veselu. 

Ja labāk vēlies to mazākos gabaliņos, sagriez pirms likšanas traukā.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes