Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Ziedkāposti2 gab.
-
Vīnogu kauliņu eļļa300 ml
-
Sezama sēklas2 tējk.
-
Baziliksmaza sauja
-
Pētersīļu lapiņasmaza sauja
-
Melnie piparipēc garšas
Mērce
-
Mandeļu sviests2 tējk.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Citrona sula30 ml
-
Citrona miza0.5 gab.
-
Auksts ūdens20 ml
-
Medus1 tējk.
-
Olīveļļa Extra Virgin3 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā uzvāri ūdeni, liec verdošā ūdeni puķkāpostus un vāri apmēram 15–20 minūtes.
Nokās.
Kamēr vārās kāposts, sakarsē grilu un samaisi bļodā visas mērces sastāvdaļas (ķiploka daivas izspied caur ķiplokspiedi).
Apzied puķkāpostu ar eļļu un grilē, kamēr skaisti zeltains.
Liec traukā, pārlej ar mērci, pārber ar zaļumiem un pasniedz veselu.
Ja labāk vēlies to mazākos gabaliņos, sagriez pirms likšanas traukā.