Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Maiziņš rudzu4 gabali
-
Feta200 g
-
Redīsi200 g
-
Rukolapēc garšas
-
Tzatziki mērcemaizīšu apsmērēšanai
Bietes
-
Bietes4 gab.
-
Timiānspēc garšas
-
Sāls0.25 tējk.
-
Melnie pipari0.25 tējk.
-
Vīnogu kauliņu eļļa3 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sajauc visas biešu sastāvdaļas un ļauj pastāvēt vismaz 30 minūtes vai pat 12 stundas.
Sakarsē grilu.
Apgrilē maizītes un bietes, blakus sagatavo dēlīti, uz kura griezīsi bietes.
Kad bietes sagrilētas, sagriez tās resnās šķēlēs.
Uz abām maizīšu pusēm liec tzatziki.
Uz apakšējās šķēles kārto redīsus (plāni sagriezti) un salātus, tad sagrieztās bietes, sieru, salātlapas un otru maizītes pusi.
Pasniedz.