Sastāvdaļas
-
Japāņu baklažāni10 gab.
-
Nelieli saldie kartupeļi2 gab.
-
Fenheļi2 gabali
-
Tomātu pasta1 ēdamk.
-
Tomātu biezenis500 g
-
Sarkanais čili0.5 gab.
-
Zaļais čili0.5 gab.
-
Baziliks1 sauja (-s)
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Kumīna sēklas1 tējk.
-
Melnie pipari1 Tējkarotes
-
Mazas pētersīļu lapiņas1 sauja (-s)
-
Ciedru rieksti20 g
-
Olīveļļa Extra Virgin20 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uz grila (vai krāsnī 210 grādos) liec veselus baklažānus un kartupeļus, kurus pirms tam visapkārt sadursti ar dakšiņu.
Baklažānus grilē vai cep apmēram 25 minūtes, kartupeļus 40 minūtes – 1 stundu, un fenheļus (pārgrieztus gareniski uz pusēm), ar griezuma vietu uz leju – 20 minūtes.
Tikmēr pannā eļļā uz mazas liesmas 5 minūtes pasautē čili (smalki sakapātu), ķiploku (plānās šķēlītēs), kumīnu un bazilika kātiņus (sakapātus).
Pievieno tomātu pastu un pacep 4 minūtes.
Pievieno mērci un sautē uz vidējas liesmas kādas 30 minūtes, pieskatot, lai nepieķep apakša.
Kad baklažāni gatavi, nomizo, mīkstumu sadali un to pašu dari ar kartupeļiem.
Uz šķīvja pa visu apakšu liec mērci, pa virsu dārzeņus, uzlej eļļu, uzber ciedru riekstus un pētersīļa lapiņas.
Pasniedz.