Grilētu dārzeņu salāti

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Grilētu dārzeņu salāti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Japāņu baklažāni
     10 gab.
  • Nelieli saldie kartupeļi
     2 gab.
  • Fenheļi
     2 gabali
  • Tomātu pasta
     1 ēdamk.
  • Tomātu biezenis
     500 g
  • Sarkanais čili
      0.5 gab.
  • Zaļais čili
     0.5 gab.
  • Baziliks
     1 sauja (-s)
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Kumīna sēklas
     1 tējk.
  • Melnie pipari
     1 Tējkarotes
  • Mazas pētersīļu lapiņas
     1 sauja (-s)
  • Ciedru rieksti
     20 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz grila (vai krāsnī 210 grādos) liec veselus baklažānus un kartupeļus, kurus pirms tam visapkārt sadursti ar dakšiņu.

Baklažānus grilē vai cep apmēram 25 minūtes, kartupeļus 40 minūtes – 1 stundu, un fenheļus (pārgrieztus gareniski uz pusēm), ar griezuma vietu uz leju – 20 minūtes.

Tikmēr pannā eļļā uz mazas liesmas 5 minūtes pasautē čili (smalki sakapātu), ķiploku (plānās šķēlītēs), kumīnu un bazilika kātiņus (sakapātus).

Pievieno tomātu pastu un pacep 4 minūtes.

Pievieno mērci un sautē uz vidējas liesmas kādas 30 minūtes, pieskatot, lai nepieķep apakša.

Kad baklažāni gatavi, nomizo, mīkstumu sadali un to pašu dari ar kartupeļiem. 

Uz šķīvja pa visu apakšu liec mērci, pa virsu dārzeņus, uzlej eļļu, uzber ciedru riekstus un pētersīļa lapiņas. 

Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tomāti želejā

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli