Griljāžas saldējums ar aveņu un tahini mērci

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Griljāžas saldējums ar aveņu un tahini mērci
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Mērcei

  • Avenes
     750 g
  • Tahini pasta
     4 ēdamk.
  • Citronzāles stiebri
     2
  • Laims
     1
  • Kaffir laima lapas
     10
  • Cukurs
     150 g

Saldējumam

  • Saldējums vaniļas
     1 L
  • Auzu pārslas
     60 g
  • Cukurs
     150 g
  • Avenes
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā izkausē cukuru. Kad cukurs izkusis, pievieno auzu pārslas un izmaisa.
Ļauj visam karamelizēties līdz zeltainai krāsai, tad izklāj uz cepamā papīra plānā kārtiņā un liek aukstumā sastingt.
Katliņā liek avenes, pievieno cukuru, sagrieztus citronzāles stiebrus, kafīra laima lapas un laima miziņu, kas nogriezta līdz baltajai daļai.
Visu uzvāra un pavāra 10 minūtes. Tad izkāš caur sietu.
Izkāsto aveņu masu liek blenderī, pievieno tahini pastu un laima sulu un sablendē viendabīgā mērcē.
No aukstuma izņem auzu pārslas cukurā un saplēš lauskās.
Lauskas liek piestā un saberž smalkā konsistencē.
Tad iemaisa baltajā saldējumā un saputo kopā. Liek ledusskapī nedaudz sastingt.
Pasniedzot trauciņos liek nedaudz mērces un pāris saldējuma bumbiņu. Dekorē ar svaigām ogām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes