Gruboto ar jūras veltēm

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Gruboto ar jūras veltēm
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Zivju vai dārzeņu buljons
     1 L
  • Sīpols
     1 gabali
  • Eļļa
     1 ēdamk.
  • Graudu maisījums Gudrie Graudi
     200 g
  • Tīģergarneles
     150 g
  • Svaigs lasis
     100 g
  • Jūras velšu kokteilis
     150 g
  • Smalcināti tomāti savā sulā
     200 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Saulē kaltēti tomāti
     50 g
  • Sāls
     1 Pēc garšas
  • Citronpipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Rozmarīns
     1 šķipsniņa (-s)
  • Lociņi
     1 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Jūras veltes liec bļodā, lasi sagriez mazos gabaliņos, pievieno sasmalcinātu ķiploku, tomātus, garšvielas, zaļumus, visu sajauc un ļauj ievilkties.
Uzvāri buljonu vai izmanto gatavu.
Apcep sasmalcinātu sīpolu olīveļļā, pievieno graudus un pakāpeniski lej klāt buljonu, apmaisot, līdz graudi gatavi.

Jūras veltes karsē katliņā, līdz tās gatavas (garneles no tumšām pārvēršas par rozīgām), pievieno uzvārītajiem graudiem un pasniedz, pārkaisot zaļumus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli

Salmiņu zirnekļtīkli

10min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes