Sastāvdaļas
-
Atlaidināta menca300 g
-
Pētersīļi3 zariņi
-
Baziliks3 zariņi
-
Saldskābmaize4 šķēlīte (-s)
-
Sviests40 g
-
Gurķi500 g
-
Olīveļļa Extra Virgin8 tējk.
-
Citrona miza0.5 gab.
-
Ikripēc garšas
-
Paipalu olas8 gab.
-
Dillespēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Tvaicējamā sietā liec pētersīļu un bazilika kātus un virsū zivi.
Tvaicē apmēram 5–7 minūtes, tad noņem no karstuma.
Maizi apsmērē ar istabas temperatūras sviestu (cik vēlies).
Virsū liec mencu, gurķi (plānās garenās sķēlēs) un ikrus.
Uzlej eļļu, uzkaisi sarīvētu citrona miziņu, kārto ikrus un vārītu olu pusītes.
Uzber sāli un piparus, dekorē ar dillēm un pasniedz.