Sastāvdaļas
-
Kārtainā bezrauga mīkla250 g
-
Olas2 gab.
-
Holandes (vai cits) siers200 g
-
Saldais krējumspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nedaudz no Kaukāza virtuves!
Es nepretendēju pagatavot īsto kaukāziešu hačapuri, bet šis variants ir ļoti garšīgs un viegli pagatavojams. Tā kā man vienmēr ledusskapī ir siers, olas, krējums un kārtainā mīkla, tad esmu kaujas gatavībā, ja piesakās ciemiņi.
Mīklu sagriež kvadrātos 7-14 cm lielumā, atkarībā no tā, kāda lieluma hačapuri vēlies gatavot.
Bļodiņā samaisa olu, pāris karotītes krējuma un sarīvētu sieru.
Kvadrātā ieliek piciņu pildījuma, pārloka, izveidojot trīsstūri.
Tad ar dakšu nostiprina maliņas, izveidojot mīklā strīpiņas.
Katru kvadrātiņu apziež ar olu vai saldo krējumu.
Cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes.
Vislabāk hačapuri ēst tikko izņemtus no krāsns, bet, protams, tie būs ļoti garšīgi arī istabas temperatūrā.