Hačapuri Ilzes Jurkānes stilā

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Hačapuri Ilzes Jurkānes stilā
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Kārtainā bezrauga mīkla
     250 g
  • Olas
     2 gab.
  • Holandes (vai cits) siers
     200 g
  • Saldais krējums
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nedaudz no Kaukāza virtuves!

Es nepretendēju pagatavot īsto kaukāziešu hačapuri, bet šis variants ir ļoti garšīgs un viegli pagatavojams. Tā kā man vienmēr ledusskapī ir siers, olas, krējums un kārtainā mīkla, tad esmu kaujas gatavībā, ja piesakās ciemiņi.

Mīklu sagriež kvadrātos 7-14 cm lielumā, atkarībā no tā, kāda lieluma hačapuri vēlies gatavot.

Bļodiņā samaisa olu, pāris karotītes krējuma un sarīvētu sieru.

Kvadrātā ieliek piciņu pildījuma, pārloka, izveidojot trīsstūri.

Tad ar dakšu nostiprina maliņas, izveidojot mīklā strīpiņas.

Katru kvadrātiņu apziež ar olu vai saldo krējumu.

Cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes.

Vislabāk hačapuri ēst tikko izņemtus no krāsns, bet, protams, tie būs ļoti garšīgi arī istabas temperatūrā.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Hačapuri

40min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes