Hačapuri

  • Gatavošana 2h
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     500 g
  • Raugs
     5 g
  • Cukurs
     10 g
  • Sāls
     5 g
  • Silts ūdens
     200 ml
  • Sviests
     50 g

Pildījums

  • Rīvēts siers
     500 g
  • Suluguni siers
     500 g
  • Olas
     2 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ieber miltus. Vidū ar rokām izveido iedobi.

 Raugu un cukuru izšķīdina 100 ml silta ūdens.

Izkausē sviestu.

Kopā ar izšķīdināto raugu ielej iedobē. Pieber sāli.

Visu samīca, līdz veidojas gluda mīkla.

Ja mīkla nav pietiekami mitra, iemīca vēl nedaudz ūdens.

Mīklu pārklāj ar dvielīti un novieto siltumā, lai rūgst apmēram 1,5 stundu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250 °C.

Sarīvē 500 g sieru un 500 g suluguni sieru.

Sakuļ olas un iemaisa sierā.

Ar rokām rūpīgi samīca.

Pieber sāli pēc garšas. 

Uzrūgušo mīklu sadala uz pusēm un izveltnē apaļus plāceņus.

Liek uz cepamās pannas un aizloka malas.

Katra apļa vidū liek pusi siera maisījuma.

Cep krāsnī 20–25 min.

Pasniedz karstu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Hačapuri

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes