Hačapuri

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Hačapuri
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Rauga mīkla Mani gardumi
     200 g
  • Vistas ola
     3 gab.
  • Guni siers
     200 g
  • Biezpiens
     180 g
  • Milti
      apkaisīšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gruzijas iedvesmotais hačapuri parasti tiek cepts cepeškrāsnī līdz zeltainai, kraukšķīgai garoziņai, un tā vidū tiek iecepta ola, sniedzot ēdienam īpašu garšu. Tas ir populārs un sātīgs ēdiens, ko var baudīt brokastīs, pusdienās vai arī kā uzkodu.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Uzber uz galda nedaudz miltu un izrullē mīklu aptuveni 40 cm x 25 cm ovālā formā.
Rullē mīklu no platākās malas uz vidu, lai izveidojas klasiska hačapuri laivas forma. Atloki galus un piespied ar pirkstu, lai tie neatveras cepšanas laikā.
Pagatavo pildījumu. Sarīvē sieru un sajauc ar biezpienu, masu iepildi mīklas laivā. Atdali divus olu baltumus no dzeltenumiem. Sakul olu baltumu un apsmērē mīklas malas. Cep 20-25 minūtes. Kad gatavs, izņem laivu no cepeškrāsns un apsmērē maizes malas ar eļļu, lai spīd. Olu dzeltenumus liec pildījuma masā.
Hačapuri ēd, kamēr siers vēl ir silts, to sajaucot ar olu, plēšot no hačapuri maizes malas un tikai tad ēdot pamatu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tunča burgermaizīte

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli