Sastāvdaļas
-
Teļa gaļa100 g
-
Burkāni2 gab.
-
Paprika1 gab.
-
Sīpoli2 gab.
-
Ķiploks5 daiva (-s)
-
Ķimenes1 ēdamk.
-
Malta paprika2 ēdamk.
-
Čili pulveris1 tējk.
-
Tomātu mērce350 g
-
Ūdens2 L
-
Sāls1 tējk.
-
Cukurs1 tējk.
-
Rīsi50 g
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez teļa gaļu, burkānu, sīpolu, papriku un ķiploku mazos kubiņos un apcep katlā olīveļļā.
Pievieno ķimenes, malto papriku, čili, sāli un cukuru.
Pielej tomātu mērci un tad ūdeni.
Vāri uz lēnas uguns 50 minūtes.
Beigās pievieno rīsus un vāri vēl 10 minūtes.
Kad zupa gatava, pieliec sakapātus pētersīļus un ļauj nostāvēties pirms pasniegšanas vismaz 15 minūtes.