Humoss ar tunča salātiem

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Humoss ar tunča salātiem
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Humuss

  • Turku zirņi savā sulā
     400 g
  • Sezama sēklas
     2 ēdamk.
  • Kumīns
     1 šķipsniņa (-s)
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Sezama sēklu eļļa
     20 ml
  • Citrona miza
     0.5 gab.

Salāti

  • Rukola
     40 g
  • Avokado
     1 gabali
  • Tuncis savā sulā
     240 g
  • Kaperi
     1 tējk.
  • Sezama sēklu eļļa
     10 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nokās zirņus, bet šķidrumu ārā nelej. Liec blenderī zirņus, kumīnu, sezama sēklas, citrona mizu, nedaudz sāls, piparu un eļļas.

Pielej apmēram 40 ml zirņu šķidruma. Blendē, kamēr veidojas krēmīgs humoss, bet, ja tas šķiet par sausu, pievieno saglabāto turku zirņu šķidrumu tik daudz, kamēr iegūsti tādu konsistenci, kādu vēlies.

Liec uz šķīvja un vienmērīgi izsmērē, lai virsū var likt salātus.

 

Bļodā samaisi avokado, tunci, rukolu, eļļu, nedaudz sāls, ja vēlies, un piparus.

Var pievienot arī sakapātu čili, bet neliktas nav obligāti. Liec virsū salātus un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes