Sastāvdaļas
Humuss
-
Turku zirņi savā sulā400 g
-
Sezama sēklas2 ēdamk.
-
Kumīns1 šķipsniņa (-s)
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Sezama sēklu eļļa20 ml
-
Citrona miza0.5 gab.
Salāti
-
Rukola40 g
-
Avokado1 gabali
-
Tuncis savā sulā240 g
-
Kaperi1 tējk.
-
Sezama sēklu eļļa10 ml
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nokās zirņus, bet šķidrumu ārā nelej. Liec blenderī zirņus, kumīnu, sezama sēklas, citrona mizu, nedaudz sāls, piparu un eļļas.
Pielej apmēram 40 ml zirņu šķidruma. Blendē, kamēr veidojas krēmīgs humoss, bet, ja tas šķiet par sausu, pievieno saglabāto turku zirņu šķidrumu tik daudz, kamēr iegūsti tādu konsistenci, kādu vēlies.
Liec uz šķīvja un vienmērīgi izsmērē, lai virsū var likt salātus.
Bļodā samaisi avokado, tunci, rukolu, eļļu, nedaudz sāls, ja vēlies, un piparus.
Var pievienot arī sakapātu čili, bet neliktas nav obligāti. Liec virsū salātus un pasniedz.