Humuss ar zemesriekstu garšu

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Humuss ar zemesriekstu garšu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Humuss

  • Turku zirņi I Love Eco
     460 g
  • Zemesriekstu sviests I Love Eco
     2 ēdamk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Citrona sula
     2 ēdamk.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     50 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Čipsi

  • Pilngraudu tortiljas
     6 gabali
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     15 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Humusa pagatavošanai visas sastāvdaļas, izņemot citrona sulu, liec virtuves kombainā un mal, līdz izveidojas vienmērīga, krēmīga masa. 

Ja vēlies, humusu vari izspiest caur sietu. 

Kad masa gatava, pievieno citrona sulu pēc garšas. 

Liec traukā un dekorē ar garšvielām. 

Sagriez tortiljas mazākos trijstūros un sajauc ar eļļu. 

Apcep cepeškrāsnī 180 grādos, līdz tās ir zeltainas un kraukšķīgas.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli