Sastāvdaļas
-
Konservēti turku zirņi400 g
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Tahini50 g
-
Olīveļļa pirmā spieduma300 ml
-
Kūpināta paprikapēc garšas
-
Citrons1 gab.
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Turku zirņus nokās un paskalo zem tekoša ūdens.
Liec blenderī kopā ar tahini, mizotu ķiploku, 250ml olīveļļas un blenderē. Ja vēlies, lai humuss ir krēmīgāks, pievieno vēl olīveļļu.
Pievieno sāli un citrona sulu.
Pasniedzot pārlej pāri nedaudz olīveļļu un uzber paprikas pulveri.