Sastāvdaļas
-
Bietes500 g
-
Apelsīni250 g
-
Hurma3 gab.
-
Salātu maisījums1 gab.
-
Ābolu etiķis5 ēdamk.
-
Olīveļļa6 ēdamk.
-
Sojas mērce3 ēdamk.
-
Piecu piparu maisījums0.5 ēdamk.
-
Greipfrūti250 g
-
Pomelo250 g
-
Mandarīni250 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 225 grādiem.
Bietes (jo mazākas, jo labāk) ietin folijā, uzliec uz cepamās pannas un cep 45 minūtes.
Nomizo un sagriez šķēlēs 1⁄2 cm x 3 cm lielumā.
Nomizo augļus, atdali no plēvēm un sadali pa daiviņām un gabaliņiem, sulu, kas rodas apstrādājot augļus, pataupi.
Salātus uzliec uz liela servējamā šķīvja.
Augļus, bietes un hurmu (nomizotu un sagrieztu daiviņās) sakārto skaisti uz salātu lapām.
Pataupīto sulu sajauc ar etiķi, olīveļļu, sojas mērci un pipariem.
Mērci uzlej tikai pāris minūtes iepriekš, pirms celsi salātus galdā.