Hurmas, biešu un citrusaugu salāti

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Hurmas, biešu un citrusaugu salāti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Bietes
     500 g
  • Apelsīni
     250 g
  • Hurma
     3 gab.
  • Salātu maisījums
     1 gab.
  • Ābolu etiķis
     5 ēdamk.
  • Olīveļļa
     6 ēdamk.
  • Sojas mērce
     3 ēdamk.
  • Piecu piparu maisījums
     0.5 ēdamk.
  • Greipfrūti
     250 g
  • Pomelo
     250 g
  • Mandarīni
     250 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 225 grādiem. 

Bietes (jo mazākas, jo labāk) ietin folijā, uzliec uz cepamās pannas un cep 45 minūtes.

Nomizo un sagriez šķēlēs 1⁄2 cm x 3 cm lielumā.

Nomizo augļus, atdali no plēvēm un sadali pa daiviņām un gabaliņiem, sulu, kas rodas apstrādājot augļus, pataupi.

Salātus uzliec uz liela servējamā šķīvja. 

Augļus, bietes un hurmu (nomizotu un sagrieztu daiviņās) sakārto skaisti uz salātu lapām.

Pataupīto sulu sajauc ar etiķi, olīveļļu, sojas mērci un pipariem.

Mērci uzlej tikai pāris minūtes iepriekš, pirms celsi salātus galdā.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu ramen

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes