Sastāvdaļas
Pamatne
-
Žāvētas aprikozes150 g
-
Mandeles300 g
-
Cukura sīrups50 g
Hurmas krēms
-
Želatīns15 g
-
Ūdens60 g
-
Hurma2 gabali
-
Laima sula1 gab.
-
Saldais krējums200 g
-
Siers Mascarpone300 g
-
Pūdercukurs70 g
-
Grieķu jogurts150 g
Avokado krēms
-
Želatīns5 g
-
Ūdens20 g
-
Avokado1 gabali
-
Laima sula1 gab.
-
Cukura sīrups50 g
Dekors
-
Cukura dekorspēc izvēles
-
Hurma1 gabali
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Hurmas sezona rit pilnā sparā, tādēļ baudām šo augli desertos, kamēr vien varam.
Pamatnei sablenderē kopā visas sastāvdaļas līdz viendabīgai, ķepīgai masai. Kārto pa formiņām 6 cm diametrā vai vienā lielajā formā 24 cm diametrā, pieplacinot masu pie pamatnes.
Hurmas krēmam uzbriedini želatīnu aukstā ūdenī. Hurmu sablenderē kopā ar laima sulu līdz viendabīgai masai. Atsevišķi saputo saldo krējumu ar maskarpones sieru un pūdercukuru. Kad krēms ir saputojies stingrs, ieputo jogurtu. Ūdens peldē izkausē želatīnu, pievieno hurmas masai un sajauc. Beigās pievieno saldā krējuma un maskarpones krēmu un sajauc.
Avokado krēmam uzbriedini želatīnu aukstā ūdenī. Avokado (nomizotu, iztīrītu) sablenderē kopā ar laima sulu un sīrupu līdz viendabīgai, krēmīgai masai. Izkausē uzbriedināto želatīnu un pievieno avokado krēmam.
Uz sagatavotās pamatnes liec avokado krēmu, tad hurmas krēmu. Liec ledusskapī, lai sastingst. Kad kūciņas sastingušas, izgriez tās no formiņām un dekorē ar svaigas vai kaltētas hurmas šķēlītēm un baltajām cukura pērlītēm.