Hurmas kūciņas

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Hurmas kūciņas
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Žāvētas aprikozes
     150 g
  • Mandeles
     300 g
  • Cukura sīrups
     50 g

Hurmas krēms

  • Želatīns
     15 g
  • Ūdens
     60 g
  • Hurma
     2 gabali
  • Laima sula
     1 gab.
  • Saldais krējums
     200 g
  • Siers Mascarpone
     300 g
  • Pūdercukurs
     70 g
  • Grieķu jogurts
     150 g

Avokado krēms

  • Želatīns
     5 g
  • Ūdens
     20 g
  • Avokado
     1 gabali
  • Laima sula
     1 gab.
  • Cukura sīrups
     50 g

Dekors

  • Cukura dekors
      pēc izvēles
  • Hurma
     1 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Hurmas sezona rit pilnā sparā, tādēļ baudām šo augli desertos, kamēr vien varam.

Pamatnei sablenderē kopā visas sastāvdaļas līdz viendabīgai, ķepīgai masai. Kārto pa formiņām 6 cm diametrā vai vienā lielajā formā 24 cm diametrā, pieplacinot masu pie pamatnes.

Hurmas krēmam uzbriedini želatīnu aukstā ūdenī. Hurmu sablenderē kopā ar laima sulu līdz viendabīgai masai. Atsevišķi saputo saldo krējumu ar maskarpones sieru un pūdercukuru. Kad krēms ir saputojies stingrs, ieputo jogurtu. Ūdens peldē izkausē želatīnu, pievieno hurmas masai un sajauc. Beigās pievieno saldā krējuma un maskarpones krēmu un sajauc.

Avokado krēmam uzbriedini želatīnu aukstā ūdenī. Avokado (nomizotu, iztīrītu) sablenderē kopā ar laima sulu un sīrupu līdz viendabīgai, krēmīgai masai. Izkausē uzbriedināto želatīnu un pievieno avokado krēmam.

Uz sagatavotās pamatnes liec avokado krēmu, tad hurmas krēmu. Liec ledusskapī, lai sastingst. Kad kūciņas sastingušas, izgriez tās no formiņām un dekorē ar svaigas vai kaltētas hurmas šķēlītēm un baltajām cukura pērlītēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes