Hurmas un apelsīnu kūka

  • Gatavošana 1h 40min
  • Vidēji grūti
Hurmas un apelsīnu kūka
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Kūka

  • Pilngraudu milti
     250 g
  • Kviešu milti
     80 g
  • Vaniļas pāksts sēkliņas
     1 gab.
  • Kanēlis
     2 tējk.
  • Kardamons
     0.25 tējk.
  • Cepamais pulveris
     0.2 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Apelsīnu miziņa
     1 gab.
  • Cukurs
     100 g
  • Cukurs Demerara
     150 g
  • Hurma
     350 g
  • Izkausēts sviests
     240 g
  • Olas
     4 gab.
  • Piens
     60 ml
  • Pekanrieksti
     100 g

Krēms

  • Krēmsiers Rimi
     300 g
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Dekors

  • Hurma
     18 daiva (-s)
  • Apelsīns
     10 daiva (-s)
  • Pekanrieksti
      pēc garšas
  • Rozmarīns
      pēc garšas
  • Kanēļa standziņas
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

Izklāj ar  cepamo papīru pamatni un sānus apaļai kūkas formai 23 cm diametrā vai taisnstūra formas 10 x 25 cm izmērā. 

Bļodā ieliec rīvētās apelsīna miziņas un nedaudz cukura un saberz ar pirkstiem, lai mizai izdalās ēteriskās eļļas.

Lielā bļodā samaisi miltus ar garšvielām, sāli, cepamo pulveri, sodu un cukuriem.

Pievieno hurmu (cietu, nomizotu, sarīvētu uz rupjās rīves), sviestu, pienu un olas.

Visu samaisi, līdz veidojas samērā viendabīga mīkla.

Pievieno rupji sadrupinātus riekstus un iemaisi.

Lej mīklu formā un liec cepties uz aptuveni 60-70 minūtēm, līdz iedurot biskvītā ar koka irbulīti, tas iznāk ārā sauss un tīrs.

Izņem biskvītu no krāsns, vismaz 1 h atdzesē formā un tad pārliec uz restes, lai atdziest pilnībā.

Gatavo krēmu. Bļodā liec krēmsieru, cukuru un sāli un puto nelielā ātrumā, līdz krēms kļūst vijīgs un stingrs.

Uzsmērē uz kūkas un dekorē. 

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Karstvīna Margarita

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes