Sastāvdaļas
Kūka
-
Pilngraudu milti250 g
-
Kviešu milti80 g
-
Vaniļas pāksts sēkliņas1 gab.
-
Kanēlis2 tējk.
-
Kardamons0.25 tējk.
-
Cepamais pulveris0.2 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Apelsīnu miziņa1 gab.
-
Cukurs100 g
-
Cukurs Demerara150 g
-
Hurma350 g
-
Izkausēts sviests240 g
-
Olas4 gab.
-
Piens60 ml
-
Pekanrieksti100 g
Krēms
-
Krēmsiers Rimi300 g
-
Cukurs2 ēdamk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Dekors
-
Hurma18 daiva (-s)
-
Apelsīns10 daiva (-s)
-
Pekanriekstipēc garšas
-
Rozmarīnspēc garšas
-
Kanēļa standziņaspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
Izklāj ar cepamo papīru pamatni un sānus apaļai kūkas formai 23 cm diametrā vai taisnstūra formas 10 x 25 cm izmērā.
Bļodā ieliec rīvētās apelsīna miziņas un nedaudz cukura un saberz ar pirkstiem, lai mizai izdalās ēteriskās eļļas.
Lielā bļodā samaisi miltus ar garšvielām, sāli, cepamo pulveri, sodu un cukuriem.
Pievieno hurmu (cietu, nomizotu, sarīvētu uz rupjās rīves), sviestu, pienu un olas.
Visu samaisi, līdz veidojas samērā viendabīga mīkla.
Pievieno rupji sadrupinātus riekstus un iemaisi.
Lej mīklu formā un liec cepties uz aptuveni 60-70 minūtēm, līdz iedurot biskvītā ar koka irbulīti, tas iznāk ārā sauss un tīrs.
Izņem biskvītu no krāsns, vismaz 1 h atdzesē formā un tad pārliec uz restes, lai atdziest pilnībā.
Gatavo krēmu. Bļodā liec krēmsieru, cukuru un sāli un puto nelielā ātrumā, līdz krēms kļūst vijīgs un stingrs.
Uzsmērē uz kūkas un dekorē.