Sastāvdaļas
-
Kartupeļi3 gab.
-
Siļķu fileja1 gab.
-
Skābais krējums (25%)200 g
-
Sviests100 g
-
Dillesnepilns pušķītis
-
Loki1 nepilns pušķītis
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Iepriekš novārītus kartupeļus sagriez pusotru centimetru biezās ripās.
Galiņus pataupi vai apēd!
Pannā sakarsē sviestu un apcep kartupeļu ripas no abām pusēm.
Kārto uz servējamā šķīvja, atdzesē dažas minūtes.
Katrai ripai uzliec nedaudz skābā krējuma, gabaliņu siļķes filejas un pārkaisi ar sakapātiem lociņiem un dillēm.