Iebiezinātā piena fondants

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Iebiezinātā piena fondants

Sastāvdaļas

  • Iebiezinātais piens
     1 paciņa (-s)
  • Sviests (kausēts)
     100 g
  • Milti
     40 g
  • Olas
     2 gabali
  • Ola (dzeltenums)
     1 gabali
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Pūdercukurs
     
  • Saldējums (pēc izvēles)
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vienkārša fondanta recepte, kas ir ideāla tiem, kas mīl iebiezinātā piena receptes. Piemērota jebkuram īpašam notikumam - pārsteidziet savus viesus ar šo vienkāršo, bet izsmalcināto desertu!

Bļodiņā ieliec iebiezinātu pienu. Tam pa virsu uzlej izkausētu sviestu un ar putojamo slotiņu visu samaisi.
Atsevišķā bļodā sakul olas kopā ar olas dzeltenumu, pievieno izsijātus miltus. Šo iegūto masu pievieno iebiezinātā piena masai un visu sajauc kopā līdz vienmērīgas konsistences mīklai.
Trauciņu formas iesmērē ar sviestu un uzber mazliet miltus. Ar apļveida kustībām izlīdzini miltus, lai tie noklāj visas formas maliņas.
Katrā trauciņā ielej masu. Centies visās formiņās ieliet vienādu daudzumu masas.
Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos ar ventilatoru 13-14 minūtes.
Izņem formiņu no cepeškrāsns un ļauj fondantam 2-3 minūtes atpūsties. Tad formiņu griež otrādi uz šķīvīša un ņem nost.
Pasniedz ar pārkaisītu pūdercukuru un saldējumu pēc izvēles.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes