Iegrieztie kartupeļi ar bekonu

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Iegrieztie kartupeļi ar bekonu

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     700 g
  • Rapšu eļļa
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Bekons
     150 g
  • Medus
     1 tējk.
  • Skābais krējums
     300 g
  • Mārrutki
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja vēlies, lai krējums būtu izteiksmīgs un biezs, notecini tam lieko šķidrumu: sajauc krējumu ar mārrutkiem un liec sietā, kurā ieklāts papīra dvielis, vai kafijas filtrā.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
Nomazgā kartupeļus un iegriez tos plānās strēmelēs, apmēram 3/4 dziļumā no kartupeļa izmēra.
Liec cepamtraukā un apslaki ar eļļu, uzkaisi sāli.
Cep 30–40 minūtes. Tikmēr citā cepešpannā ieklāj bekona šķēles cieši vienu otrai blakus.
Apsmērē ar plānu kārtu medus un cep, līdz kraukšķ.
Pasniedz kartupeļus ar notecināto mārrutku krējumu un kraukšķīgo bekonu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes