Sastāvdaļas
-
Kefīrs1 L
-
Gurķi (vidēji)3 gab.
-
Dilles1 bunte (-s)
-
Ķiploki2 daiva (-s)
-
Koriandrspēc garšas
-
Loki0.5 bunte (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Tomāti dzelteni1 gab.
-
Tomāti sarkani1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gaspačo latviskā gaumē - tiem kuriem tīk maigākas un pazīstamākas nianses, bet tik un tā gribas izmēģināt ko jaunu.
Blenderī ielej kefīru, pievieno sagrieztus gurķus, dilles, nomizotus ķiplokus, daļu koriandra, daļu loku un sablenderē viendabīgā masā.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas un samaisi.
Lej zupu bļodās un dekorē ar smalki sakapātiem tomātiem, koriandru un lociņiem. Pasniedz.