Sastāvdaļas
-
Indijas rieksti150 g
-
Dzeramais ūdens (mērcēšanai)500 ml
-
Rozīnes dzeltenās10 gab.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Dzeramais ūdens1.5 L
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Indijas riekstus viegli apgrauzdē un liec mērcēties uz nakti dzeramajā ūdenī.
No rīta nokās ūdeni un liec riekstus blenderī, pievieno sāli, rozīnes un dzeramo ūdeni.
Sablendē visu riekstu dzērienā.
Tāpat vari darīt arī ar citiem riekstiem, rīsiem, griķiem, kvinoju utt.
Ne-pienu glabā ledusskapī ne ilgāk kā 3 dienas.