Sastāvdaļas
-
Cukurs100 g
-
Zeltainais sīrups120 g
-
Rafinēti kokosa tauki65 g
-
Sojas piens50 g
-
Milti250 g
-
Cepamais pulveris1 tējk.
-
Malts ingvers1 tējk.
-
Malts kanēlis1 šķipsniņa (-s)
-
Maltas krustnagliņas1 šķipsniņa (-s)
-
Malts muskatrieksts1 šķipsniņa (-s)
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Melnie pipari1 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi Gardēžu ingvera piparkūku recepte. Pagatavo gardas un pikantas piparkūkas kopā ar Edgaru Sanderu.
Katliņā liec cukuru, sīrupu, pienu un kokosa taukus.
Uzsildi uz mazas uguns un maisi, līdz cukurs izšķīdis.
Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
Bļodā liec miltus, garšvielas, cepamo pulveri un pievieno cukura-kokosa tauku masu.
Visu kārtīgi samaisi, līdz izveidojas mīkla.
To liec ledusskapī uz 2 stundām.
Pēc tam izrullē mīklu aptuveni 4 mm biezumā, izspied vēlamās formiņas un liec cepties 200 grādos uz 5–6 minūtēm.