Īru liellopa gaļas iesmiņi

  • Gatavošana 3h 10min
  • Viegli
Īru liellopa gaļas iesmiņi

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Liellopa šķiņķis
     500 g
  • Bambusa iesmi
      gaļas cepšanai

Marināde

  • Sojas mērce
     2 ēdamk.
  • Citrona sula
     1 gab.
  • Brūnais cukurs
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Ingvers (rīvēts)
     1 tējk.
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Čili pipari
     1 tējk.
  • Citronzāle
      1 kāts
  • Koriandrs
      pēc garšas
  • Ūdens
     

Mērce

  • Jogurts bez piedevām
     400 g
  • Gurķi
     3 gab.
  • Koriandrs
     1 sauja (-s)
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Citrona sula
     2 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Piparmētras lapiņas
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo marinādi: bļodā lej sojas mērci, citrona sulu, brūno cukuru. Sarīvē ķiploka daiviņas un ingveru, sagriež Šalotes sīpolu un citronzāli. Pievieno čili un koriandru. Pievieno nedaudz ūdeni un visu kārtīgi samaisa. 

Gaļu sagriež mazākos gabaliņos un liek marināties 2h.

Liellopa gaļu liek uz iesmiņiem un pievieno sāli pēc garšas. Liek grilēt, kamēr gatavi.

Gatavo mērci: bļodā liek jogurtu bez piedevām, kam pievieno 3 gab. rīvētus gurķus, sauju koriandra, rīvētu ķiploku un citrona sulu. Visu kārtīgi samaisa un pievieno sāli, maltus melnos piparus pēc garšas. 

Gaļas iesmiņus pasniedz ar mērci un dārzeņiem pēc izvēles. 

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tunča burgermaizīte

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli