Īru liellopa gaļas iesmiņi
-
Gatavošana 3h 10min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Liellopa šķiņķis500 g
-
Bambusa iesmigaļas cepšanai
Marināde
-
Sojas mērce2 ēdamk.
-
Citrona sula1 gab.
-
Brūnais cukurs1 ēdamk.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Ingvers (rīvēts)1 tējk.
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Čili pipari1 tējk.
-
Citronzāle1 kāts
-
Koriandrspēc garšas
-
Ūdens
Mērce
-
Jogurts bez piedevām400 g
-
Gurķi3 gab.
-
Koriandrs1 sauja (-s)
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Citrona sula2 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Piparmētras lapiņaspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagatavo marinādi: bļodā lej sojas mērci, citrona sulu, brūno cukuru. Sarīvē ķiploka daiviņas un ingveru, sagriež Šalotes sīpolu un citronzāli. Pievieno čili un koriandru. Pievieno nedaudz ūdeni un visu kārtīgi samaisa.
Gaļu sagriež mazākos gabaliņos un liek marināties 2h.
Liellopa gaļu liek uz iesmiņiem un pievieno sāli pēc garšas. Liek grilēt, kamēr gatavi.
Gatavo mērci: bļodā liek jogurtu bez piedevām, kam pievieno 3 gab. rīvētus gurķus, sauju koriandra, rīvētu ķiploku un citrona sulu. Visu kārtīgi samaisa un pievieno sāli, maltus melnos piparus pēc garšas.
Gaļas iesmiņus pasniedz ar mērci un dārzeņiem pēc izvēles.