Itāļu Minestrones zupa ar pastu un pupiņām

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Itāļu Minestrones zupa ar pastu un pupiņām

Sastāvdaļas

  • Sīpols
     2 gab.
  • Burkānu kubiņu un zirnīšu maisījums Rimi
     400 g
  • Seleriju kāti
     3 gab.
  • Baltās pupiņas Rimi Smart
     400 g
  • Mizoti plūmju tomāti Rimi
     400 g
  • Buljona kubiņš Rimi
     1 gab.
  • Rīvēts cietais siers Rimi
     20 g
  • Svaigi zaļumi
     20 g
  • Makaroni Rimi
     150 g
  • Sāls, pipari
      pēc garšas
  • Eļļa
      cepšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī ir patiesi sātīga zupa, kas ir bagātināta ar autentiskām Itālijas virtuves garšām. To var pasniegt ar grauzdētu maizi, rīvēto cieto sieru un zaļumiem.

Nomizo un sagriez sīpolus un selerijas kātus. Lielā katlā uzkarsē nedaudz eļļas. Apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno selerijas kātus un cep vēl 5–7 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti. Pievieno burkānu un zirnīšu maisījumu.
Pielej sīpoliem un selerijām litru ūdens un liec katlā buljona kubiņu. Maisi, līdz tas izšķīst. Pievieno tomātus, noskalo un notecini baltās pupiņas, liec katlā. Atstāj visu uz lēnas uguns vārīties apmēram 10–15 minūtes. Pievieno makaronus, pieber sāli un piparus pēc garšas.
Karstu zupu lej bļodiņās, pārkaisi ar rīvētu cieto sieru un svaigiem zaļumiem. Pasniedz ar grauzdētu vai svaigu maizi pēc izvēles.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pica bez mīklas

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā panna cotta

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tako zupa

30min • Viegli