Jāņu mērces

  • Gatavošana 5min
  • Viegli
Jāņu mērces

Sastāvdaļas

Kokteiļmērce

  • Majonēze
     100 g
  • Kečups
     50 g
  • Citrona sula
     1 ēdamk.
  • Vorčesteras mērce
     1 ēdamk.
  • Tabasko
      3 pilieni
  • Paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Zaļo zirnīšu un piparmētru dip

  • Atsaldēti zirnīši
     150 g
  • Skābais krējums (25%)
     180 g
  • Svaigas piparmētras
     1 bunte (-s)
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Tartara mērce

  • Majonēze
     150 g
  • Kaperi
     2 ēdamk.
  • Marinēti gurķi (sakapāti)
     2 ēdamk.
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Pētersīļi
     2 ēdamk.
  • Citrona sula
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Jāņu mērces

Kokteiļmērce: kārtīgi sajauc kokteiļmērces sastāvdaļas un pasniedz.

Zaļo zirnīšu un piparmētru dip: sakapā zirnīšus, piparmētru un citrona miziņu. Kārtīgi sajauc visas sastāvdaļas un pasniedz.
Tartara mērce: sakapā kaperus, gurķus, šalotes sīpolu un pētersīļus. Kārtīgi sajauc visas sastāvdaļas un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes