Jāņu mērces

  • Gatavošana 5min
  • Viegli
Jāņu mērces

Sastāvdaļas

Kokteiļmērce

  • Majonēze
     100 g
  • Kečups
     50 g
  • Citrona sula
     1 ēdamk.
  • Vorčesteras mērce
     1 ēdamk.
  • Tabasko
      3 pilieni
  • Paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Zaļo zirnīšu un piparmētru dip

  • Atsaldēti zirnīši
     150 g
  • Skābais krējums (25%)
     180 g
  • Svaigas piparmētras
     1 bunte (-s)
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Tartara mērce

  • Majonēze
     150 g
  • Kaperi
     2 ēdamk.
  • Marinēti gurķi (sakapāti)
     2 ēdamk.
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Pētersīļi
     2 ēdamk.
  • Citrona sula
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Jāņu mērces

Kokteiļmērce: kārtīgi sajauc kokteiļmērces sastāvdaļas un pasniedz.

Zaļo zirnīšu un piparmētru dip: sakapā zirnīšus, piparmētru un citrona miziņu. Kārtīgi sajauc visas sastāvdaļas un pasniedz.
Tartara mērce: sakapā kaperus, gurķus, šalotes sīpolu un pētersīļus. Kārtīgi sajauc visas sastāvdaļas un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes