Jāņu siers ar saulē kaltētiem tomātiem un sēkliņām

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Jāņu siers ar saulē kaltētiem tomātiem un sēkliņām
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Biezpiens
     600 g
  • Sviests
     100 g
  • Sāls, garšvielas
     5 g
  • Olas
     60 g
  • Lauku piens
     2 L
  • Skābais krējums
     25 g
  • Saulē kaltēti tomāti
     60 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Grauzdētas sēkliņas
     30 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē pienu līdz 95 grādiem, rūpīgi maisot pievieno biezpienu.
Kad piens sarecējis un suliņas atdalījušās, maisīšanu un sildīšanu pārtrauc.
Suliņas nolej. Biezpiena masu ieliek marlē vai sietā, nospiež šķidrumu. Neļauj masai atdzist.
Masu liek katlā izkausētā sviestā, maisot pa daļām pievieno ar garšvielām un krējumu sakultus olu dzeltenumus.
Karsē, līdz masa kļūst viendabīga.
Īsāku laiku karsējot, siers būs irdenāks, ilgāku - sīkstāks.
Izveido siera bumbiņas un, atstājot marlē, nedaudz noslogo.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes