Sastāvdaļas
Salāti
-
Salātu maisījums100 g
-
Dažādi dīgsti (sinepju, saulespuķu, redīsu)40 g
-
Zaļie zirnīši250 g
-
Bietes vārītas2 gab.
-
Vārīta kvinoja100 g
-
Indijas rieksti (grauzdēti)50 g
-
Aioli mērce50 g
-
Piparmētru lapiņas1 sauja (-s)
Gaļa
-
Jēra šķiņķis bez kaula300 g
-
Olīveļļa cepšanai1 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Lieliska un viegla garšu kombinācija.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Jēra šķiņķi ierīvē ar olīveļļu, sāli, pipariem.
Pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, apcep gaļu no visām pusēm, tad liec krāsnī un cep aptuveni 10-12 minūtes.
Pēc izcepšanas ļauj gaļai atpūsties vismaz 5 minūtes, lai sulas savelkas gaļas šķiedrās.
Pa to laiku noskalo un nožāvē salātus un dīgstus, kārto traukā. Vārītas bietes sagriez mazākos gabalos. Novāri kvinoju (50 g kvinojas + 50 g ūdens).
Pievieno visas pārējās sastāvdaļas un mērci. Sagriez jēra gaļu plānās šķēlītēs, pievieno salātiem un pasniedz.