Sastāvdaļas
-
Grila maizīte Hanzas maiznīca1 gab.
-
Maltā jēra gaļa180 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Avokado0.5 gabali
-
Laima sula0.5 tējk.
-
Siers1 šķēlīte (-s)
-
Dižonas sinepes1 tējk.
-
Rukola1 sauja (-s)
-
Tomāts1 gab.
-
Tomātu pesto1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Burgers ir tiešām tas ēdiens, kurā vari izpausties radošumā un salikt kopā pats savu ideālo kombināciju! Šeit gards jēra gaļas burgers, kas noteikti jānogaršo.
Grila maizi nedaudz sakarsē cepeškrāsnī, lai maizes garoza kļūst kraukšķīga, bet vidus mīksts.
Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, saspied burgeru kotlešu presē un cep uz ļoti karstas sausas pannas 1-2 minūtes no katras puses.
Avokado (nomizotu, iztīrītu) sagriez kubiņos un pievieno laima sulu, lai neapbrūnē.
Kad burgera kotlete izcepusies, pa virsu liec sieru, lai tas jau kūst.
Liec kopā burgeru. Apakšējo maizīti pārsmērē ar sinepēm, pa virsu liec avokado, rukolu, tad siltu burgera kotleti un tomāta ripiņas.
Augšējo maizīti pārsmērē ar tomātu pesto un uzliec uz burgera. Pasniedz.