Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Jēra gaļa (medījuma vai liellopa gaļa)1 kg
-
Eļļa vai taukiapcepšanai
-
Sīpoli2 gab.
-
Burkāni4 gab.
-
Seleriju saknes0.5 gab.
-
Sēnes600 g
-
Portvīns Madere Cruz350 ml
-
Jēra, liellopa vai medījuma buljons600 ml
-
Dateles bez kauliņiem8 gab.
Garšvielas
-
Čili1 gab.
-
Ķiploks1 gabali
-
Kadiķogas12 gab.
-
Smaržīgie pipari4 gab.
-
Rozmarīns1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Esmu pārliecināts, ka svētki katrā ģimenē ir īpašs notikums. Vismaz manā ģimenē tas nav spontāns pasākums, jo svētki tiek gaidīti, plānoti un pārdomāti desmitiem reižu.
Gatavojot ēdienu, es iesaku atturēties no gataviem produktiem (tie ir arī dārgāki) un censties no vienkāršām, kvalitatīvām, svaigām sastāvdaļām pagatavot izcilu maltīti. Mūsu ģimenē akceptē tikai garšīgu un saprotamu ēdienu, tāpēc arī es novēlu visiem svētkos un ikdienā censties gatavot no sirds un vairāk laika pavadīt kopā.
Jēra gaļas vietā izmēģini arī medījuma gaļu.
Sagriez jēra gaļu lielos gabalos un cep uz pannas taukos vai eļļā.
Kad gaļa ir apbrūnējusi, pielej klāt buljonu un ļauj tvaicēties.
Nomizo burkānus, seleriju un sīpolus, sagriez lielos gabalos.
Čuguna katlā taukvielās apcep tos, pievieno sēnes.
Pievieno portvīnu un dateles. Ļauj vīnam nedaudz vārīties.
Tad pievieno gaļu ar buljonu.
Ja nevēlies, lai garšvielas būtu izkaisītas pa visu katlu, vari tās iesiet marlē un peldināt katlā. Noslēdz katlu un liec krāsnī 90-120 grādos 5-6 h.
Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem, dārzeņiem, rīsiem, bulguru vai citām sezonālām piedevām.
ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME.
Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.