Jēra gaļas tako

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Jēra gaļas tako
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Jēra šķinķis bez kaula
     450 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Garais gurķis
     0.33 gabali
  • Romiešu salātu lapas
      5 gab.
  • Sinepju mikrosalāti
     1 sauja (-s)

Tortiljām

  • Kviešu milti
     200 g
  • Cepamais pulveris
     0.5 tējk.
  • Smalkā sāls
     1 tējk.
  • Augu eļļa
     1.5 ēdamk.
  • Silts ūdens
     200 ml

Marinētie sīpoli

  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Laima sula
     1 gab.
  • Malti pipari
     0.25 tējk.
  • Brūnais cukurs
     0.5 tējk.

Avokado krēms

  • Avokado
     1 gabali
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Laima sula
     1 tējk.
  • Piparmētru lapiņas
      8 gab.
  • Siers Mascarpone
     1 ēdamk.

Dzelteno tomātu svaigais ievārījums

  • Dzeltenais tomāts (liels)
     1 gab.
  • Piparmētru lapiņas
      8 gab.
  • Laima sula
     1 tējk.
  • Medus
     1 tējk.

Čili eļļa

  • Čili pipari
      3 gab.
  • Olīveļļa Rimi Light
     60 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo gaļu, iegriez ar nazi ādā un apcep uz pannas 1-2 minūtes no katras puses.

Turpini cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 18 minūtes 190 grādos. Izņem no krāsns un ļauj atdzist.

Gatavo tortiljas. Sajauc mīklas sastāvdaļas un izmīci, lai mīkla nelīp pie rokām, bet ir staipīga.

Sadali to 6-8 bumbiņās un izrullē tās plānās tortiljās.

Sakarsē pannu un cep tortiljas, bez taukvielām, no abām pusēm līdz gatavībai. Ja panna būs maksimāli karsta, tortiljas gatavosies 20 sekundes. Ja gribi mīkstas tortiljas, liec tās vienu virs otras un pārklāj ar dvieli, ja kraukšķīgas, ļauj tām atdzist uz restes.

Sagatavo sīpolus: sagriez strēmelītēs, pievieno laima sulu, cukuru un piparus, sajauc un pārklāj ar pārtikas plēvi.

Sagatavo tomātus: tomātiem izņem sēklas un mīkstumu sakapā. Pievieno medu, laima sulu un kapātas piparmētras.

Avokado krēmam: liec visas sastāvdaļas blenderī un sablendē krēmā.

Čili sagriez šķēlītēs un pievieno eļļu. Pie tam šādā veidā tie pat kļūst asāki.

Nu ir laiks sagriezt jēra gaļu plānās šķēlēs un pārkaisīt ar “sāls ziediem”.

Tagad vari sakārtot tako, liekot visas sastāvdaļas tortiljās, un baudīt šo lielisko ēdienu. Vari arī likt visas sastāvdaļas uz galda, lai viesi paši sakārto savus tako.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli