Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Jēra šķinķis bez kaula450 g
-
Sāls1 tējk.
-
Garais gurķis0.33 gabali
-
Romiešu salātu lapas5 gab.
-
Sinepju mikrosalāti1 sauja (-s)
Tortiljām
-
Kviešu milti200 g
-
Cepamais pulveris0.5 tējk.
-
Smalkā sāls1 tējk.
-
Augu eļļa1.5 ēdamk.
-
Silts ūdens200 ml
Marinētie sīpoli
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Laima sula1 gab.
-
Malti pipari0.25 tējk.
-
Brūnais cukurs0.5 tējk.
Avokado krēms
-
Avokado1 gabali
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Laima sula1 tējk.
-
Piparmētru lapiņas8 gab.
-
Siers Mascarpone1 ēdamk.
Dzelteno tomātu svaigais ievārījums
-
Dzeltenais tomāts (liels)1 gab.
-
Piparmētru lapiņas8 gab.
-
Laima sula1 tējk.
-
Medus1 tējk.
Čili eļļa
-
Čili pipari3 gab.
-
Olīveļļa Rimi Light60 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagatavo gaļu, iegriez ar nazi ādā un apcep uz pannas 1-2 minūtes no katras puses.
Turpini cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 18 minūtes 190 grādos. Izņem no krāsns un ļauj atdzist.
Gatavo tortiljas. Sajauc mīklas sastāvdaļas un izmīci, lai mīkla nelīp pie rokām, bet ir staipīga.
Sadali to 6-8 bumbiņās un izrullē tās plānās tortiljās.
Sakarsē pannu un cep tortiljas, bez taukvielām, no abām pusēm līdz gatavībai. Ja panna būs maksimāli karsta, tortiljas gatavosies 20 sekundes. Ja gribi mīkstas tortiljas, liec tās vienu virs otras un pārklāj ar dvieli, ja kraukšķīgas, ļauj tām atdzist uz restes.
Sagatavo sīpolus: sagriez strēmelītēs, pievieno laima sulu, cukuru un piparus, sajauc un pārklāj ar pārtikas plēvi.
Sagatavo tomātus: tomātiem izņem sēklas un mīkstumu sakapā. Pievieno medu, laima sulu un kapātas piparmētras.
Avokado krēmam: liec visas sastāvdaļas blenderī un sablendē krēmā.
Čili sagriez šķēlītēs un pievieno eļļu. Pie tam šādā veidā tie pat kļūst asāki.
Nu ir laiks sagriezt jēra gaļu plānās šķēlēs un pārkaisīt ar “sāls ziediem”.
Tagad vari sakārtot tako, liekot visas sastāvdaļas tortiljās, un baudīt šo lielisko ēdienu. Vari arī likt visas sastāvdaļas uz galda, lai viesi paši sakārto savus tako.