Sastāvdaļas
-
Jēra maltā gaļa1 kg
-
Koriandrs1 bunte (-s)
-
Piparmētra1 bunte (-s)
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
-
Ūdens50 ml
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Sviests30 g
-
Bambusa iesmi1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kinzu, piparmētru, pētersīli, ķiploku ļoti smalki uzkapā.
Jēra maltajā gaļā liec iekšā garšaugus un ķiploku – kārtīgi iemaisi, tad pievieno izkausēto sviestu un ūdeni.
Kārtīgi visu izspaidi un liec ledusskapī ievilkties (diennakti). Uz diennakti liec ūdenī nostāvēties arī koka iesmiņus.
Kad gaļa samarinējusies, tad to liec uz kociņiem apmēram 5cm biezumā kārtīgi saspiežot gaļu.
Cep aptuveni 10 līdz 15 minūtes, ik pa laikam pagrozot.