Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Jēra ribiņas (kauliņi)9 gab.
-
Eļļacepšanai
Glazūra
-
Citrona sula un miziņas1 gab.
-
Laima sula un miziņas1 gab.
-
Apelsīna sula un miziņas1 gab.
-
Greipfrūta sula un miziņas1 gab.
-
Citronzāle1 stiebriņš
-
Medus5 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Lieliskas citrusaugļu garšas nianses.
Katlā ielej visu citrusu sulas, pievieno citrusu miziņas (smalki sarīvētas), citronzāli, medu un novāri, līdz izveidojas aromātiska glazūra.
Sakarsē krāsni 150‒160 grādus karstu.
Jēra ribiņām nogriez visas cīpslas un nosusini.
Pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu un nedaudz apcep ribiņas, līdz tās apbrūninās. Tad pārlej ar glazūru un liec krāsnī sautēties uz apmēram 30‒45 minūtēm, līdz gaļa labi nāk nost no kaula. Pasniedz.