Jogurta - gurķu mērce

  • Gatavošana 5min
  • Viegli
Jogurta - gurķu mērce
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Garais gurķis
     300 g
  • Grieķu jogurts
     200 ml
  • Piparmētra
     1 ēdamk.
  • Baziliks
     1 Ēdamkarote
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Noskalo un nomizo gurķi, izņem sēklas (tās var pievienot dzeramajam ūdenim – sanāks atspirdzinošs dzēriens). Notīra ķiploku.

Gan ķiploku, gan gurķi sagriež mazos vienādos gabaliņos. Pievieno jogurtu, sasmalcinātus zaļumus un citrona sulu. Apmaisa un, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Pamēģini!
Šī mērce lieliski garšos kopā ar jūras veltēm, sieru, kūpinātu gaļu un dārzeņiem.


 

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli