Jogurta Panna Cotta ar aprikozēm
-
Gatavošana 3h 50min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Jogurts bez piedevām400 g
-
Kokosriekstu piens400 ml
-
Svaigi spiesta apelsīnu sula100 ml
-
Pūdercukurs130 g
-
Želatīns14 g
-
Aprikozes6 gabali
-
Piparmētrapēc garšas
-
Kardamonspēc garšas
-
Kļavu sīrups2 ēdamk.
-
Miziņa no apelsīna1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Svaigi spiestai apelsīnu sulai pievieno želatīnu, kārtīgi samaisa un atstāj uzbriest 3-5 minūtes.
Katliņā ielej kokosriekstu pienu un karsē. Pievieno apelsīna miziņas, pūdercukuru un visu kārtīgi samaisa. Atdzesē 5 minūtes.
Kokosriekstu pienu, kāšot caur sietiņu, pievieno želatīna masai. Visu kārtīgi samaisa.
Pievieno jogurtu bez piedevām, samaisa.
Masu lej trauciņos un liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
Sagatavo dekoru – sagriež aprikozes, sasmalcina piparmētru lapiņas, pievieno kļavu sīrupu un samaisa. Kārto pa virsu sastingušajai jogurta masai.