Jogurta Panna Cotta ar aprikozēm

  • Gatavošana 3h 50min
  • Viegli
Jogurta Panna Cotta ar aprikozēm

Sastāvdaļas

  • Jogurts bez piedevām
     400 g
  • Kokosriekstu piens
     400 ml
  • Svaigi spiesta apelsīnu sula
     100 ml
  • Pūdercukurs
     130 g
  • Želatīns
     14 g
  • Aprikozes
     6 gabali
  • Piparmētra
      pēc garšas
  • Kardamons
      pēc garšas
  • Kļavu sīrups
     2 ēdamk.
  • Miziņa no apelsīna
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svaigi spiestai apelsīnu sulai pievieno želatīnu, kārtīgi samaisa un atstāj uzbriest 3-5 minūtes. 

Katliņā ielej kokosriekstu pienu un karsē. Pievieno apelsīna miziņas, pūdercukuru un visu kārtīgi samaisa. Atdzesē 5 minūtes.

Kokosriekstu pienu, kāšot caur sietiņu, pievieno želatīna masai. Visu kārtīgi samaisa. 

Pievieno jogurtu bez piedevām, samaisa. 

Masu lej trauciņos un liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām. 

Sagatavo dekoru – sagriež aprikozes, sasmalcina piparmētru lapiņas, pievieno kļavu sīrupu un samaisa. Kārto pa virsu sastingušajai jogurta masai. 

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes