Jogurta un vīnogu panna cotta
-
Gatavošana 1h
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Panna cotta
-
Želatīns10 plāksnes
-
Saldais krējums 35%250 ml
-
Brūnais cukurs vai medus, agaves sīrups100 g
-
Grieķu dabīgais jogurts500 ml
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Grappa2 ēdamk.
Virskārta
-
Želatīns5 plāksnes
-
Vīnogu sula350 ml
-
Citrons1 ēdamk.
-
Sarkanās vīnogas bez kauliņiem125 g
-
Zaļās vīnogas bez kauliņiem125 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mērcējiet želatīnu aukstā ūdenī, līdz cietās loksnes kļūst mīkstas un caurspīdīgas.
Uzvāriet krējumu ar cukuru.
Pievienojiet tam saputotās želatīna loksnes un samaisiet, līdz viss ir izšķīdis.
Ja želatīns slikti šķīst, pasildiet vēl dažas sekundes.
Iegūto masu sajauciet ar jogurtu, grappu un sāli.
Iepildiet trauciņos un atdzesējiet 30 minūtes vai līdz masa sastingst. Pēc tam pagatavojiet otro kārtu.
Sagatavojiet virskārtu. Mērcējiet želatīnu aukstā ūdenī, līdz cietās loksnes kļūst mīkstas un caurspīdīgas.
Vīnogu un citrona sulu uzvāra un noņem no uguns.
. Pievienojiet nokāstās želatīna loksnes un samaisiet līdz viss ir izšķīdis.
Ļaujiet atdzist istabas temperatūrā.
Salieciet uz pusēm sagrieztas vīnogas uz panna cotta un pielejiet atdzesēto vīnogu želeju.
Atstājiet ledusskapī aptuveni 8 stundas.
Padoms - gatavojot šo desertu bērniem, nelietojiet grappu un pievienojiet mazāk cukura.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.