Sastāvdaļas
-
Kabacis (neliels, līdz 800 g)1 gab.
-
Cukini1 gabali
-
Sāls1 tējk.
-
Ola1 gab.
-
Milti4 ēdamk.
-
Eļļa cepšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sarīvē kabaci un cukīni un pārkaisi ar sāli.
Sāls palīdzēs atbrīvoties no liekā šķidruma.
Ļauj pastāvēt 3 minūtes, tad kārtīgi ar rokām izspied no rīvētajiem kabačiem sulu.
Sausai nospiesto kabaču masai pievieno olu un miltus.
Cep uz sakarsētas pannas eļļā kā klasiskās pankūkas.
Iesaku cept mazākā karstumā, lai tās pārāk nepiedegtu, bet labi izceptos arī centrs.