Kabaču un ogu kūka

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Kabaču un ogu kūka
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Kabača (tīrmasa)
     350 g
  • Sviests
     220 g
  • Cukurs
     460 g
  • Piens vai kefīrs
     120 ml
  • Citrons
     2 gab.
  • Kviešu milti
     415 g
  • Dzeramā soda
     1 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Vasaras ogas
     450 g
  • Olas
     2

Glazūrai

  • Citrona sula
     2 ēdamk.
  • Sviests
     70 g
  • Pūdercukurs
     120 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pirmā traukā sarīvē kabačus.
Otrā traukā sajauc miltus, sāli, sodu un mizu no 1 citrona.
Trešā traukā sakul mīkstu sviestu ar cukuru, pievieno olas, pienu un 3 ēdamk citrona sulas.
Ceturtā traukā ber ogas un sajauc ar 1 ēdamk miltu.
Savieno visus traukus vienā, pēdējo iecilājot ogas.
Lej 28 cm formā un cep 40-45 minūtes.
Nedaudz atdzesē. Sajauc un sakarsē glazūras sastāvdaļas un aplej kūku.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti