Kadiķī kūpināta sojas gaļa
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Kūpināta sojas gaļa
-
BBQ mērce50 g
-
Sausās Alma-Sinta sojas gaļas8 šķēlīte (-s)
Sojas gaļas marināde
-
Ūdens500 g
-
Sojas mērce gaišā Rimi100 g
-
Rīsu etiķis30 g
-
Cukurs30 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo sojas marinādi: visas sastāvdaļas liec nelielā katliņā un sildot maisi, līdz cukurs izšķīdis.
Sojas marinādei pievieno sojas gaļas gabaliņus un uzvāri.
Ņem nost no uguns un atstāj gaļu marinādē, līdz tā atdziest.
Nokās marinādi un no sojas gaļas gabaliņiem ar rokām izspied lieko šķidrumu.
Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un liec sojas gaļas gabaliņus cepties, kamēr tie kļūst vietām brūni un kraukšķīgi no abām pusēm
Pievieno BBQ mērci un sojas gabaliņus kārtīgi apviļā tajā.
Turpini cept, bieži grozot gabaliņus, jo šajā posmā gaļa var ļoti ātri piedegt.
Tā ir gatava, kad BBQ mērce karamelizējusies un izveidojusi glazūru apkārt gaļai.
Katlā liec kadiķa zarus, virsū – sietiņu.
Liec gaļu uz sietiņa un caur to aizdedzini kadiķi, uzliec vāku un atstāj, lai kadiķis dūmo un gaļa ievelkas.