Kadiķī kūpināta sojas gaļa

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Kadiķī kūpināta sojas gaļa

Sastāvdaļas

Kūpināta sojas gaļa

  • BBQ mērce
     50 g
  • Sausās Alma-Sinta sojas gaļas
     8 šķēlīte (-s)

Sojas gaļas marināde

  • Ūdens
     500 g
  • Sojas mērce gaišā Rimi
     100 g
  • Rīsu etiķis
     30 g
  • Cukurs
     30 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo sojas marinādi: visas sastāvdaļas liec nelielā katliņā un sildot maisi, līdz cukurs izšķīdis.

Sojas marinādei pievieno sojas gaļas gabaliņus un uzvāri.

Ņem nost no uguns un atstāj gaļu marinādē, līdz tā atdziest.

Nokās marinādi un no sojas gaļas gabaliņiem ar rokām izspied lieko šķidrumu.

Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un liec sojas gaļas gabaliņus cepties, kamēr tie kļūst vietām brūni un kraukšķīgi no abām pusēm

Pievieno BBQ mērci un sojas gabaliņus kārtīgi apviļā tajā.

Turpini cept, bieži grozot gabaliņus, jo šajā posmā gaļa var ļoti ātri piedegt.

Tā ir gatava, kad BBQ mērce karamelizējusies un izveidojusi glazūru apkārt gaļai.

Katlā liec kadiķa zarus, virsū – sietiņu.

Liec gaļu uz sietiņa un caur to aizdedzini kadiķi, uzliec vāku un atstāj, lai kadiķis dūmo un gaļa ievelkas.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli