Kafijas un mandeļu kūka ar Itālijas garšu

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Kafijas un mandeļu kūka ar Itālijas garšu
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Cepumi „Dāmu pirkstiņi”
     100 g
  • Amaretto cepumi
     100 g

Pildījums

  • Olas dzeltenumi
     6 gab.
  • Baltais cukurs
     70 g
  • Mīksts sviests istabas temperatūrā
     150 g
  • Marsalas vīns
     100 ml
  • Siers Mascarpone
     500 g
  • Tumšā šokolāde
     100 g
  • Želatīns
     10 g
  • Espresso kafija
     200 ml
  • Šokolādes skaidiņas dekorēšanai
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Maziem un lieliem svētkiem.

Bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru un mīkstu sviestu, līdz masa ir krēmīga.

Pievieno pusi Marsalas vīna un samaisi.

Tad olu masā iemaisi maskarpones sieru.

Sadali masu divās bļodiņās. Vienā bļodiņā masai pievieno kafiju un iemaisi.

Ūdens peldē izkausē želatīnu un pievieno to kafijas krēmam.

Liec kopā kūku. „Dāmu pirkstiņus” kārto kūkas formā, pārslaki ar vīnu, pārber ar šokolādes gabaliņiem un pārklāj ar kafijas krēmu, to viegli piespiežot tā, lai visi cepumi ir pārklāti. Nedaudz pieturi, kamēr „dāmu pirkstiņi” vairs neceļas gaisā.

Tad amaretto cepumus viegli samitrini ar vīnu un kārto uz kafijas krēma kārtas. Atkal liec kafijas krēmu, rūpīgi pārklājot visus cepumus.

Kad krēms sastindzis, uz tā liec balto krēmu. Atkal kārto amaretto cepumus un pārkaisi ar šokolādi un kādu ogu. Pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli