Sastāvdaļas
Pamatne
-
Cepumi „Dāmu pirkstiņi”100 g
-
Amaretto cepumi100 g
Pildījums
-
Olas dzeltenumi6 gab.
-
Baltais cukurs70 g
-
Mīksts sviests istabas temperatūrā150 g
-
Marsalas vīns100 ml
-
Siers Mascarpone500 g
-
Tumšā šokolāde100 g
-
Želatīns10 g
-
Espresso kafija200 ml
-
Šokolādes skaidiņas dekorēšanai50 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Maziem un lieliem svētkiem.
Bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru un mīkstu sviestu, līdz masa ir krēmīga.
Pievieno pusi Marsalas vīna un samaisi.
Tad olu masā iemaisi maskarpones sieru.
Sadali masu divās bļodiņās. Vienā bļodiņā masai pievieno kafiju un iemaisi.
Ūdens peldē izkausē želatīnu un pievieno to kafijas krēmam.
Liec kopā kūku. „Dāmu pirkstiņus” kārto kūkas formā, pārslaki ar vīnu, pārber ar šokolādes gabaliņiem un pārklāj ar kafijas krēmu, to viegli piespiežot tā, lai visi cepumi ir pārklāti. Nedaudz pieturi, kamēr „dāmu pirkstiņi” vairs neceļas gaisā.
Tad amaretto cepumus viegli samitrini ar vīnu un kārto uz kafijas krēma kārtas. Atkal liec kafijas krēmu, rūpīgi pārklājot visus cepumus.
Kad krēms sastindzis, uz tā liec balto krēmu. Atkal kārto amaretto cepumus un pārkaisi ar šokolādi un kādu ogu. Pasniedz.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.