Kafijas un šokolādes deserts ar auzu pārslu kraukšķiem

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Kafijas un šokolādes deserts ar auzu pārslu kraukšķiem

Sastāvdaļas

  • Tumšā šokolāde
     400 g
  • Stipra kafija
     150 ml
  • Rīgas Melnais Balzams
     30 ml
  • Saldais krējums
     500 ml
  • Pūdercukurs
     80 g
  • Olas
     3 gabali
  • Baltais cukurs
     160 g
  • Citrons
     5 gabali
  • Auzu pārslu cepumi
     150 g
  • Svaigas ogas
     200 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo auzu pārslu kraukšķus. Pannā ber balto cukuru, pievieno citronu sulu un izkausē. Kad cukurs pilnībā izkusis, mainījis krāsu uz zeltainu un burbuļo, pievieno sasmalcinātus auzu pārslu cepumus un apmaisa. Vēl nedaudz pavāra uz lēnas uguns.

Uz dēlīša izklāj cepamā papīra loksni, uz tās liek pannas saturu un pārklāj ar otru papīra loksni. Ar mīklas rulli vai vēl vienu dēlīti masu izlīdzina un liek ledusskapī sastingt.
Šokolādi izkausē ūdens peldē.
Olu dzeltenumus atdala no baltuma. Baltumu noglabā, bet dzeltenumiem pievieno pūdercukuru un saputo gaisīgā masā.
Atsevišķā bļodā saputo 200 ml saldā krējuma.
100 ml saldā krējuma uzsilda un kopā ar kafiju un balzamu strauji iemaisa izkausētajā šokolādē.
Visas krēma masas sajauc kopā. Šokolādes masā iejauc saputoto saldo krējumu un pēc tam arī olu masu.
Atlikušo saldo krējumu saputo stingrās putās.
Krēmu liek porciju bļodiņās. Dekorē ar saputotu saldā krējuma piciņu, salauzītiem kraukšķiem un svaigām ogām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes