Kafijas un šokolādes deserts ar auzu pārslu kraukšķiem
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Tumšā šokolāde400 g
-
Stipra kafija150 ml
-
Rīgas Melnais Balzams30 ml
-
Saldais krējums500 ml
-
Pūdercukurs80 g
-
Olas3 gabali
-
Baltais cukurs160 g
-
Citrons5 gabali
-
Auzu pārslu cepumi150 g
-
Svaigas ogas200 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo auzu pārslu kraukšķus. Pannā ber balto cukuru, pievieno citronu sulu un izkausē. Kad cukurs pilnībā izkusis, mainījis krāsu uz zeltainu un burbuļo, pievieno sasmalcinātus auzu pārslu cepumus un apmaisa. Vēl nedaudz pavāra uz lēnas uguns.