Kafijas un šokolādes torte

  • Gatavošana 1h 20min
  • Vidēji grūti
Kafijas un šokolādes torte

Sastāvdaļas

Biskvīts

  • Cukurs
     200 g
  • Sviests
     200 g
  • Olas
     4 gab.
  • Milti
     180 g
  • Kakao pulveris
     40 g
  • Kūkas forma
      23 cm

Krēms

  • Sviests
     130 g
  • Kakao pulveris
     50 g
  • Liķieris Moka
     50 ml
  • Stipra espresso kafija
     100 ml
  • Šokolāde 70%
     200 g
  • Saldais krējums
     200 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Gatavo biskvītu. Sakul sviestu ar cukuru līdz tas kļūst gaisīgs.

Pievieno olas un turpini kult.

Sajauc miltus ar kakao un sijājot caur sietu iecilā masā.

Liec ietaukotā cepamformā un cep 25- 30 minūtes.

Atdzesē un pārgriez horizontāli uz pusēm.

Gatavo krēmu.

Izkausē šokolādi kopā ar saldo krējumu. Pievieno tam siltu kafiju un kakao.

Kad krēms nedaudz atdzisis, ar mikseri saputo to kopā ar siltu sviestu. Liec atdzist uz 30 minūtēm ledusskapī.

Ņem biskvītu, vienmērīgi uzklāj trešdaļu krēma. Liec virsū otru biskvīta daļu un uzklāj atlikušās divas trešdaļas krēma. Tortes virsmu dekorē pēc savām vēlmēm – piemēram, ar šokolādes skaidiņām, riekstiem, sezonas ogām vai grauzdētām kafijas pupiņām.

 

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes