Kafijas un šokolādes torte
-
Gatavošana 1h 20min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Biskvīts
-
Cukurs200 g
-
Sviests200 g
-
Olas4 gab.
-
Milti180 g
-
Kakao pulveris40 g
-
Kūkas forma23 cm
Krēms
-
Sviests130 g
-
Kakao pulveris50 g
-
Liķieris Moka50 ml
-
Stipra espresso kafija100 ml
-
Šokolāde 70%200 g
-
Saldais krējums200 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Gatavo biskvītu. Sakul sviestu ar cukuru līdz tas kļūst gaisīgs.
Pievieno olas un turpini kult.
Sajauc miltus ar kakao un sijājot caur sietu iecilā masā.
Liec ietaukotā cepamformā un cep 25- 30 minūtes.
Atdzesē un pārgriez horizontāli uz pusēm.
Gatavo krēmu.
Izkausē šokolādi kopā ar saldo krējumu. Pievieno tam siltu kafiju un kakao.
Kad krēms nedaudz atdzisis, ar mikseri saputo to kopā ar siltu sviestu. Liec atdzist uz 30 minūtēm ledusskapī.
Ņem biskvītu, vienmērīgi uzklāj trešdaļu krēma. Liec virsū otru biskvīta daļu un uzklāj atlikušās divas trešdaļas krēma. Tortes virsmu dekorē pēc savām vēlmēm – piemēram, ar šokolādes skaidiņām, riekstiem, sezonas ogām vai grauzdētām kafijas pupiņām.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.