Kakla karbonādes cepetis ar aprikozēm

  • Gatavošana 1h 15min
  • Vidēji grūti
Kakla karbonādes cepetis ar aprikozēm
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Kakla karbonādes cepetis ar ķiplokiem
     1 kg
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Olīveļļa
      pēc garšas
  • Aprikožu ievārījums
     150 g
  • Žāvētas aprikozes
     100 g
  • Saldā čili mērce
     3 ēdamk.
  • Sojas mērce
     3 ēdamk.
  • Sinepes
     2 ēdamk.
  • Timiāns
     0.5 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Cepeti nosusini, ierīvē ar sāli, pipariem un olīveļļu, liec cepešpannā, apsedz ar foliju un šauj krāsnī cepties.
Pa to laiku mazā katliņā 5 minūtes vāri ievārījumu, aprikozes, čili mērci, sojas mērci, sinepes un timiānu.
Kad gaļa ir cepusies 30 minūtes, noņem foliju, uzlej mērci, aprikozes liec virsū, atkal apklāj ar foliju un cep vēl 20 minūtes.
Noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, pievienojot pannā krūzīti ūdens.
Sagriez gaļu, liec uz servējamā šķīvja un aplej ar mērci no pannas, bet virsū kārto aprikozes.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli