Sastāvdaļas
-
Kalmāru gredzeni (saldēti)200 g
-
Olas1 gab.
-
Ledusauksts ūdens50 ml
-
Kartupeļu ciete2 ēdamk.
-
Kviešu milti1 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Meksikas garšvielas Selection by Rimi2 tējk.
-
Eļļa fritēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē eļļu līdz 180°C.
Kalmāru gredzenus panē miltos.
Olu baltumu sajauc ar ūdeni, kartupeļu cieti, miltiem, sāli un maisa, līdz izveidojas skābajam krējumam līdzīga masa.
Kalmāru gredzenus pamērcē mīklā un lēni liek uzkarsētajā eļļā cept aptuveni 2-3 min (līdz kļuvuši zeltaini un kraukšķīgi).
Pasniedz ar zaļumiem un iecienīto mērci.