Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Kanēļmaizīšu rolli
-
Gatavošana 1h 40min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Mīkla
-
Raugs2.25 tējk.
-
Silts piens250 ml
-
Brūnais cukurs170 g
-
Saldkrējuma sviests (izkausēts)75 g
-
Milti550 g
-
Sāls2 Tējkarotes
-
Cepamais pulveris1 tējk.
Pildījums
-
Brūnais cukurs200 g
-
Kanēlis3 ēdamk.
-
Saldkrējuma sviests75 g
Uzlējums
-
Saldkrējuma sviests85 g
-
Pūdercukurs185 g
-
Krēmsiers (istabas temperatūrā)30 g
-
Vaniļas ekstrakts0.5 Tējkarotes
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bļodā ielej siltu pienu, izkausēto sviestu, pieliek cukuru un raugu, Ļauj atpūsties 5 minūtes. Kad sāk parādīties putas, tas nozīmē, ka raugs ir gatavs.
Pievieno miltus un maisa ar koka karoti, līdz viendabīga masa. Uz stundu noliek malā.
Galdu apkaisa ar miltiem un uz tā noliek mīklu. Pievieno cepampulveri un sāli, samaisa.
Arī pašu mīklu apkaisa ar miltiem, tad izrullē līdz apmēram 0,6 cm biezumam.
Mīklu iesmērē ar sviestu, tad pārber ar brūno cukuru un kanēli vienmērīgi. Tad mīklu no viena sāna rullē cieši rullī. Sagriež rulli ripās (apmēram 4 cm biezas). Saliek ar sviestu ietaukotā cepampannā.
Uzsilda krāsni līdz 180°C. Liek cepties uz 25-30 min vai līdz maizītes ir zeltaini brūnas.
Kamēr cepas kanēļmaizītes, sagatavo uzlējumu. Visas sastāvdaļas saputo ar rokas putojamo slotiņu, līdz ir vienmērīga masa.
Kanēļmaizītēm ļauj atdzist un apsmērē ar uzlējumu.